De Ziua Cititului Împreună, librării din Chișinău au lansat acțiunea ”O carte în așteptare”

  • 04 Februarie 2021 10:47
De Ziua Cititului Împreună, librării din Chișinău au lansat acțiunea ”O carte în așteptare”

De Ziua Internațională a Cititului Împreună, care a avut loc ieri, Librăriile ”Cartier” din capitală au lansat acțiunea ”O carte în așteptare”, după modelul „o cafea în așteptare”, informează MOLDPRES.

Potrivit editorului Gheorghe Erizanu, mișcarea „o cafea în așteptare” a început la Napoli. ”Este un act de bun-simț și de caritate. Clienții pot să plătească în avans una sau mai multe cafele, fără să le consume. Persoanele care nu-și pot permite cafeaua întreabă vânzătorul dacă are „o cafea în așteptare”, a precizat directorul Editurii ”Cartier”.

În această zi, în Librăriile ”Cartier” au fost amenajate locuri speciale pentru cărțile în așteptare, procurate de cititori generoși  pentru împătimiții de lectură, dar care nu-și pot permite să cumpere cărți. Astfel, cititorii au avut libertatea să aleagă cărțile pe care le-au dorit și pe care au crezut ei că vor putea ajuta oameni ajunși la nevoie, dar care, la un moment dat, vor putea și ei cumpăra cărți pentru alți împătimiți de lectură.

Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit, fondată în 2007. Tradițional, este sărbătorită în fiecare an la începutul lui februarie.

LitWorld colaborează cu parteneri naționali și internaționali pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău