Nodul Gordian | De ce comit copiii infracțiuni?

  • 04 Iunie 2019 13:00
0%
00:00:00
00:00:00

Numărul copiilor implicați în infracțiuni este în creștere în prima jumătate a anului 2019, fiind vorba de 250 de cazuri înregistrate, cu participarea a 336 de minori, după cum arată datele poliției.

Totodată, rata de recidivă în rândul copiilor care încalcă legea este de 15 la sută în Republica Moldova, după cum a declarat Olga Socican, ofițer principal al Secției siguranța copiilor, a Direcției generale de securitate publică, a Inspectoratului General de Poliție, în cadrul emisiunii ”Nodul Gordian”.

Juristul și activistul civic, Corneliu Doni, a subliniat că sunt necesare servicii de alternativă pentru copiii delincvenți, deoarece atunci când ajung după gratii aceștia riscă să nu se mai poată adapta ulterior la condițiile de libertate și să comită noi infracțiuni.

Invitații emisiunii discută despre copiii ce ajung la marginea societății, copiii ce, în anumite circumstanțe, ajung să încalce normele legale și pe cele morale și, în cazuri și mai grave, nimeresc după gratii, după ce comit crime și infracțiuni, precum și despre care sunt cauzele și potențialele soluții ale acestei probleme sociale grave.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău