Datoria publică internă, în scădere în primele patru luni ale anului curent. Care este cauza care a dus la această diminuare

  • 13 Mai 15:14
Datoria publică internă, în scădere în primele patru luni ale anului curent. Care este cauza care a dus la această diminuare

Datoria publică internă a R. Moldova pentru primele patru luni ale anului 2022 a scăzut față de perioada corespunzătoare din 2021 cu 1,32 miliarde lei, constituind 32 miliarde lei.

După cum a comunicat pentru Infotag ministerul finanțelor, reducerea datoriei interne a statului în acest an s-a realizat prin reducerea emisiunii de titluri de stat, prin plasarea cărora ministerul finanțelor împrumută resurse financiare pe piața internă pentru nevoile bugetului de stat.

La începutul lunii mai, datoriile legate de titlurile de stat se ridicau la 17,4 miliarde lei. Aceasta este cu 1,3 miliarde de lei (79%) mai puțin decât datoriile pe care le avea ministerul finanțelor la sfârșitul anului 2021.

Datoria statului pentru obligațiuni se ridica la începutul lunii mai la 12,3 miliarde lei. Ponderea acestui tip hârtii de valoare în totalul datoriei interne era de peste 38% din datoria R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,14
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,36 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău