Dan Nicu: Cauzele eșecului în care se adâncește tot mai mult Republica Moldova

  • 04 Martie 2016 09:53
Dan Nicu: Cauzele eșecului în care se adâncește tot mai mult Republica Moldova

Revista presei din 4 martie 2016

Cauzele eșecului în care se adâncește tot mai mult statul numit Republica Moldova încă de la proclamarea independenței țin exclusiv de comportamentul oamenilor învestiți cu putere politică, comentează într-un editorial din Timpul, autorul Dan Nicu. Dacă vor să trăiască mai bine, cetățenii Republicii Moldova trebuie să înceapă să învinovățească oameni, nu procese, scrie autorul.   

Nicolae Negru constată în Ziarul Național că ”neîncrederea față de puterea „proeuropeană” se menține, iar suspiciunea că asistăm la o nouă, mai „subtilă”, etapă de mimare a reformelor nu este nemotivată, potrivit autorului, atâta timp cât se evită în mod sfidător pedepsirea înalților funcționari sub ale căror priviri a fost furat miliardul din sistemul bancar și nu se acționează convingător pentru găsirea și întoarcerea banilor furați, iar unele întreprinderi de stat sunt puse în serviciul interesului oligarhic”, scrie editorialistul de la Ziarul Național.

Sub pretextul conformării unor recomandări ale partenerilor de dezvoltare și ale Consiliului Europei, Parlamentul a mai adoptat săptămâna trecută un document controversat, comentează Ziarul Național modificarea Codului Audiovizualului votat săptămâna trecută, la propunerea unui deputat socialist. Acest proiect de lege, spun experții, îi va asigura controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc posibilitatea de a rămâne singurul mogul de presă din R. Moldova, scrie Ziarul Național. Ce prevăd exact noile modificări la Codul Audiovizualului și cine sunt deputații care nici nu știu ce au votat, aflați din Ziarului NAȚIONAL.

Evenimentul Zilei atenționează că ”dacă guvernanții vor întreprinde măsuri numai de ochi occidentalilor și vor lăsa din nou voința populară în planul îndepărtat, democratizarea Republicii Moldova nu va fi una nici pe departe europeană, ci mai degrabă aceeași Mărie de până acum, doar cu altă pălărie!”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău