Dan Barna | Prin demiterea Guvernului Sandu s-a pus „frână” modernizării R.Moldova de dragul unor corupți care vor să pună țara în mâinile „mafioților și interpușilor Moscovei”.

  • 12 Noiembrie 2019 17:00
Dan Barna | Prin demiterea Guvernului Sandu s-a pus „frână” modernizării R.Moldova de dragul unor corupți care vor să pună țara în mâinile „mafioților și interpușilor Moscovei”.

Liderul USR din România, Dan Barna a afirmat, marți, că prin demiterea Guvernului condus de Maia Sandu în urma unei moțiuni de cenzură s-a pus „frână” modernizării și europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupți care vor să pună țara în mâinile „mafioților și interpușilor Moscovei”.

„Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România! Guvernul Maia Sandu, cel mai pro-european și competent din istoria Republicii Moldova, a fost demis astăzi de o coaliție compusă din socialiștii pro-ruși ai lui Dodon și urmașii lui Plahotniuc de la PDM.
Așa se pune frână modernizării și europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupți care vor să o pună definitiv în mâinile oligarhilor, mafioților și interpușilor Moscovei! ”, a scris Dan Barna, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Liderul USR a afirmat că o susține pe Maia Sandu și solicită președintelui Klaus Iohannis, dar și Guvernului și Parlamentului României să ia o poziție clară în acest sens.

„Rămân ferm alături de Maia Sandu, alături de blocul ACUM și alături de lupta lor pentru o Republică Moldova europeană, pentru modernizarea statului și a societății din Republica Moldova și pentru o reformă profundă a justiției de la Chișinău! Unul din obiectivele de top ale Alianței USR PLUS este ca România și Republica Moldova să fie împreună în UE până în 2030! Și întreaga clasă politică din România trebuie să se ralieze acestui obiectiv! Cer cât se poate de ferm președintelui României, Guvernului și Parlamentului să ia urgent o poziție clară de susținere inechivocă a doamnei Sandu, a blocului ACUM și a parcursului european al Republicii Moldova!”, a adăugat Barna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău