Dan Barna | Prin demiterea Guvernului Sandu s-a pus „frână” modernizării R.Moldova de dragul unor corupţi care vor să pună ţara în mâinile „mafioţilor şi interpuşilor Moscovei”.

  • 12 Noiembrie 2019 17:00
Dan Barna | Prin demiterea Guvernului Sandu s-a pus „frână” modernizării R.Moldova de dragul unor corupţi care vor să pună ţara în mâinile „mafioţilor şi interpuşilor Moscovei”.

Liderul USR din România, Dan Barna a afirmat, marţi, că prin demiterea Guvernului condus de Maia Sandu în urma unei moţiuni de cenzură s-a pus „frână” modernizării şi europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupţi care vor să pună ţara în mâinile „mafioţilor şi interpuşilor Moscovei”.

„Republica Moldova are nevoie mai mult ca niciodată de România! Guvernul Maia Sandu, cel mai pro-european şi competent din istoria Republicii Moldova, a fost demis astăzi de o coaliţie compusă din socialiştii pro-ruşi ai lui Dodon şi urmaşii lui Plahotniuc de la PDM.
Aşa se pune frână modernizării şi europenizării Republicii Moldova de dragul unor corupţi care vor să o pună definitiv în mâinile oligarhilor, mafioţilor şi interpuşilor Moscovei! ”, a scris Dan Barna, pe Facebook, potrivit Mediafax.

Liderul USR a afirmat că o susţine pe Maia Sandu şi solicită preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi Guvernului şi Parlamentului României să ia o poziţie clară în acest sens.

„Rămân ferm alături de Maia Sandu, alături de blocul ACUM şi alături de lupta lor pentru o Republică Moldova europeană, pentru modernizarea statului şi a societăţii din Republica Moldova şi pentru o reformă profundă a justiţiei de la Chişinău! Unul din obiectivele de top ale Alianţei USR PLUS este ca România şi Republica Moldova să fie împreună în UE până în 2030! Şi întreaga clasă politică din România trebuie să se ralieze acestui obiectiv! Cer cât se poate de ferm preşedintelui României, Guvernului şi Parlamentului să ia urgent o poziţie clară de susţinere inechivocă a doamnei Sandu, a blocului ACUM şi a parcursului european al Republicii Moldova!”, a adăugat Barna.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
6,11 °C
cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1 m/s
Mon
3 °C
Tue
3 °C
Wed
5 °C
Thu
4 °C
Fri
3 °C

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6621 -0.0000
USD 17.7287 -0.0000
RON 4.1145 -0.0000
UAH 0.7258 -0.0000
RUB 0.2865 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău