Dacă Partidul „Șor” nu va fi scos în afara legii, există șanse mari să ia locul PSRM în preferințele alegătorilor putiniști (Revista presei)

  • 31 Octombrie 2022 10:27
Dacă Partidul „Șor” nu va fi scos în afara legii, există șanse mari să ia locul PSRM în preferințele alegătorilor putiniști (Revista presei)

Washington Post a publicat în exclusivitate un articol întitulat „Serviciile de securitate ale Rusiei lucrează pentru a răsturna guvernul prooccidental al Republicii Moldova”, bazat pe materialele obținute de serviciile de inteligență ucrainene, conținând detalii care varsă mai multă lumină asupra unor constatări din declarația Biroului pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA (OFAC), scrie Nicolae Negru pentru Ziarul Național.

Încercând să abată atenția de la documentul dat publicității de OFAC, Plahotniuc a aruncat în spațiul public o „bombă” de fabricație proprie, anunțând că revine în politica moldovenească. A fost o mișcare destul de reușită, presa s-a concentrat imediat pe persoana sa, dând uitării cauza care i-a provocat ieșirea la rampă. Șor a comentat că autoritățile SUA au adoptat sancțiuni la adresa sa fiindcă au fost rugați insistent de Maia Sandu, care s-ar teme de protestele organizate de Partidul „Șor”. O discuție largă pe marginea sancțiunilor respective, despre natura protestelor, sursele de finanțare ale Partidului Șor, despre relațiile lui Șor cu FSB, cu Plahotniuc și alți oligarhi, s-a stins înainte de a începe.

Pe termen scurt, însă, faptul că Șor „cooperează” cu FSB împotriva Maiei Sandu i-ar putea lărgi, nu micșora, cercul de adepți, pe seama cetățenilor care îi simpatizează în mod automat pe cei susținuți de Moscova și aflați în conflict cu americanii. Dacă Partidul „Șor” nu va fi scos în afara legii, există șanse mari să ia locul PSRM în preferințele alegătorilor putiniști. De cealaltă parte, partidele proeuropene se vor ține cât mai departe de protestele Partidului „Șor”, pentru a nu se compromite, susține Negru.

Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că „nu mai este oportună deconectarea iluminatul stradal în orele de vârf”, în contextul în care economiile de circa 15 mii de lei pe zi, acumulate în urma deconectărilor de săptămâna trecută, sunt „neînsemnate” în comparație cu siguranța cetățenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței serviciilor municipale ale primăriei Chișinău, din 31 octombrie 2022, scrie Ziarul de Gardă.

Consilierul municipal din partea Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko, care s-a făcut remarcat în timpul protestului de amploare care s-a desfășurat pe 30 octombrie în centrul Chișinăului, nu a suferit un atac de cord, așa cum a anunțat formațiunea politică. Informația a fost confirmată pentru NM de către Dorina Arsene, purtătoarea de cuvânt a Institutului de Medicină Urgentă (IMU), scrie newsmaker.md.

Partidul „ȘOR” a anunțat în seara de 30 Octombrie că Valerii Klimenko, consilier municipal al formațiunii, „a suferit un atac de cord”, după ce a fost scos cu forța din mulțime și târât spre microbuzul poliției. Acesta a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Reprezentanții instituției medicale au negat, însă, informația. Potrivit acestora, Klimenko a fost, într-adevăr consultat de medici, care au depistat că acesta are tensiunea arterială mărită. Nu este vorba, însă, de un atac de cord.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău