Cutremur cu magnitudinea 7,8, în Iran

  • 17 Aprilie 2013 09:30
Cutremur cu magnitudinea 7,8, în Iran

Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața în Iran urma seismului de 7,8 pe scara Richter care a avut epicentrul lângă Saravan, capitala provinciei Sistan și Balucistan.

Mii de oameni au fost evacuați și autoritățile nu pot face încă un bilanț al victimelor și pagubelor. Cutremurul care a avut loc în Iran a fost atât de puternic încât a creat panică în țările vecine, Qatar, Dubai și India. După cum informează mass-media de pe Internet, mulți oameni care au simțit cutremurul au ieșit speriați din clădirile înalte, în special în capitala Indiei, Delhi.

La Abu-Dhabi și Dubai au fost evacuate birourile și locuințele din zgârie-nori, după ce s-a pornit semnalul care avertizează iminenta producerii unui dezastru.

Mii de oameni continuă să se afle în acest moment pe străzi, în așteptarea permisiunii de intrare în birouri și locuințe. Un oficial iranian citat de REUTERS a declarat că se așteaptă la sute de morți, în contextul în care se pare că e cel mai mare cutremur înregistrat în Iran în ultimii 40 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău