Coronavirus: Germania așteaptă circa 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului

  • 29 Decembrie 2020 19:57
Coronavirus: Germania așteaptă circa 1,3 milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului

Germania a injectat în primele două zile ale campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 aproape 42.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, estimând că până pe 31 decembrie vor fi distribuite în total circa 1,3 milioane de doze din acest vaccin către cele 440 centre de vaccinare create în această țară, relatează marți agenția EFE, preluat de Agerpres.

Guvernul de la Berlin estimează administrarea în total a circa 14 milioane de doze de vaccin în primul trimestru al anului viitor.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a insistat că această campanie va avansa progresiv, deocamdată vaccinându-se persoanele cu vârste de peste 80 de ani, rezidenții căminelor de bătrâni și personalul sanitar expus riscului de infectare. Se va coborî apoi pe categorii de vârstă, niveluri de vulnerabilitate și profesii considerate esențiale, iar începând cu jumătatea anului viitor se vor putea vaccina toți cei care doresc.

Germania a înregistrat marți 12.892 de noi cazuri de COVID-19 și 852 de decese. Guvernul a avertizat cu o zi în urmă asupra unei posibile prelungiri a restricțiilor antiepidemice severe care sunt în vigoare până pe 10 ianuarie, chestiunea urmând să fie discutată pe 5 ianuarie de cancelarul Angela Merkel împreună cu liderii landurilor.

Din 16 decembrie sunt închise magazinele neesențiale, după ce începând din luna noiembrie au fost închise restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness și bazinele de înot. Reuniunile au fost limitate la maxim 10 persoane din două gospodării diferite și populația este îndemnată să evite călătoriile neesențiale. Înnoptările în hoteluri sunt permise doar pentru călătoriile necesare în scop profesional, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău