Coronavirus: Georgia declară stare de urgență

  • 21 Martie 2020 17:12
Coronavirus: Georgia declară stare de urgență

Georgia a declarat sâmbătă stare de urgență pe întreg teritoriul său din cauza epidemiei declanșate de noul coronavirus, anunțând măsuri care să permită autorităților să reglementeze prețul la produsele alimentare și medicamente, potrivit France Presse.

"Situația este gravă și ne așteptăm ca ea să se deterioreze", a declarat președinta georgiană Salome Zurabișvili, într-un discurs televizat către națiune, în care a anunțat aplicarea imediată a stării de urgență pentru o lună.

Guvernul nu intenționează totuși să impună restricții de circulație, a precizat ea.

La ora actuală, 48 de COVID-19 au fost înregistrate în această fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, iar circa 2.000 de persoane au fost plasate în carantină.

Potrivit premierului georgian, Ghiorghi Gaharia, starea de urgență prevede interzicerea reuniunilor publice de peste 10 persoane și urmăriri penale în caz de nerespectare a carantinei.

Guvernul va reglementa de asemenea prețul la produsele alimentare și la medicamente în caz de penurii care ar antrena "creșteri speculative ale prețurilor", a asigurat sâmbătă premierul.

La rândul lor, autoritățile medicale au anunțat că vor proceda masiv la teste cu scopul de a stăpâni propagarea noului coronavirus.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău