Coronavirus: Finlanda interzice adunările publice de peste 20 de persoane în regiunea capitalei

  • 20 Noiembrie 2020 15:15
Coronavirus: Finlanda interzice adunările publice de peste 20 de persoane în regiunea capitalei

Adunările publice de peste 20 de persoane vor fi interzise în regiunea capitalei finlandeze Helsinki, pentru a combate creșterea numărului de contaminări cu noul tip de coronavirus, au anunțat vineri autoritățile acestei țări, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Chiar dacă media zilnică de contaminări în ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori se menține în Finlanda la 58, cea mai mică din Europa, autoritățile sanitare subliniază că rata este de aproape două ori mai mare în regiunea capitalei și că din acest motiv sunt necesare noi restricții.

"Numărul maxim de persoane ce se vor putea aduna la evenimente publice în spații inchise va fi restricționat la 20 în regiunea capitalei, începând cu 23 noiembrie, timp de trei săptămâni", a declarat primarul capitalei Helsinki, Jan Vapaavuori.

În ultimele luni, finlandezii s-au putut bucura oarecum de libertăți în comparație cu mulți alți europeni, aflați în carantină, și au putut frecventa concerte și teatre, care vor fi acum închise pentru trei săptămâni.

Joi, guvernul a decis să extindă restricțiile de călătorie mai vechi, care cer ca aceia care vin din majoritatea altor țări să prezinte un test negativ la COVID-19 atunci când sosesc în Finlanda și să se plaseze în izolare pentru 10 zile sau să se testeze pentru a doua oară.

În regiunea capitalei, bazinele de înot, sălile de fitness și alte locații pentru evenimente sportive vor rămâne deschise cu păstrarea restricțiilor de distanțare socială, însă echipele sportive de adulți și sporturile de contact vor fi suspendate, a spus Vapaavuori.

Autoritățile au descris noile restricții drept unele preventive, însă necesare dat fiind riscul ridicat de deteriorare rapidă a situației în cazul în care nu vor fi luate măsuri. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău