Convorbirile informale între o delegație din Coreea de Nord și experți americani a fost anulată

  • 27 Februarie 2017 09:29
Convorbirile informale între o delegație din Coreea de Nord și experți americani a fost anulată

Convorbirile informale programate să aibă loc săptămâna aceasta  între o delegație din Coreea de Nord și o echipă de foști oficiali din Statele Unite a fost anulată, după ce administrația Trump a retras anterior aprobarea vizelor unor nord-coreeni.

Convorbirile urmau să aibă loc la New York, între experți americani și o echipă de șase oficiali nord-coreeni, condusă de Choe-Son-hui, directorul biroului pentru afaceri americani din cadrul ministerului de externe al Coreii de Nord.

Donald Zagoria, directorul Comisiei Naționale pentru Politică Externă Americană, organizație care a organizat convorbirile informale, a trimis inițial un e-mail participanților anunțându-i că întâlnirea va decurge conform programării. După două ore, Donald Zagoria a trimis un nou e-mail în care sublinia că vizele nu au fost aprobate și întâlnirea informală a fost anulată, informează surse citate de CNN.

Retragerea aprobării vizelor a survenit la câteva ore după ce guvernul din Malaysia a anunțat că fratele vitreg al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam, a fost otrăvit cu neurotoxina VX. Otrava este o substanță chimică clasificată de ONU drept armă de distrugere în masă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău