Contractul de finanțare dintre R. Moldova și BEI pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova a fost ratificat

  • 07 Aprilie 2022 16:45
Contractul de finanțare dintre R. Moldova și BEI pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova a fost ratificat

Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova” a fost ratificat, astăzi, de Parament.

Valoarea contractului dintre Guvern și BEI constituie 30 de milioane de euro.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice: spitale, grădinițe, școli.

Proiectul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale și altor taxe a importului sau achiziționării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Anterior, Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare similară, care la fel este destinat realizării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI și BERD și componenta de grant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău