Contractele cu companiile care execută lucrări pe traseul R1 Chișinău-Ungheni, nu vor fi reziliate, dar se vor aplica penalizări

  • 04 Octombrie 2019 19:14
Contractele cu companiile care execută lucrări pe traseul R1 Chișinău-Ungheni, nu vor fi reziliate, dar se vor aplica penalizări

Contractele cu companiile care execută lucrări pe traseul R1 Chișinău-Ungheni, nu vor fi reziliate, chiar dacă lucrările nu vor fi încheiate la timp. Șeful Administrației de Stat susține că întreruperea contractelor va întârzia și mai mult darea în exploatare a drumului, deoarece va trebui organizată o nouă licitație.

Astfel, firmele vor continua să reconstruiască traseul, dar vor fi penalizate, a anunțat Șeful Administrației de Stat, Gheorghe Curmei.

Pe traseul R1 se află în reconstrucție 4 porțiuni de drum, care trebuie finalizate până luna viitoare. În august, angajații unii firme azere care reapară două sectoare de pe traseu, au refuzat să muncească mai multe zile în semn de protest față de reținerea salariilor.

Gheorghe Curmei dă asigurări că penalitățile vor ajunge în buget:

„În orice caz, nu există niciodată un risc că noi nu vom putea retrage toți banii, ca să-i avem 100% aici. Procedura este în felul următor: La urmă când au o factură, două, de încasat, noi nu achităm, se face recalcul în baza penalităților și nu se mai achită lucrările.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău