Comentariile administrației de la Zoo după ce un tigru a atacat un îngrijitor

  • 01 Februarie 2021 17:50
Comentariile administrației de la Zoo după ce un tigru a atacat un îngrijitor

Tigrul de la Grădina Zoologică din capitală, care a atacat duminică un îngrijitor, nu manifestă schimbări de comportament. Șefa Secției planificare strategică din cadrul instituției, Olga Iuzvac, a declarat pentru IPN că animalul rămâne în aceeași volieră. O comisie a fost instituită pentru a analiza ce l-a făcut tigru să atace.

În urma anchetei, administrația de la Zoo va decide dacă sunt necesare măsuri suplimentare de securitate pentru îngrijitori la hrănirea animalelor periculoase și la curățarea volierelor. De când activează Grădina Zoologică, din 1978, astfel de cazuri nu au avut loc.

Olga Iuzvac a precizat că îngrijitorul atacat de tigru lucrează la Zoo din octombrie anul trecut. Acesta s-a ales cu mai multe plăgi severe, inclusiv una adâncă în regiunea gâtului. A fost supus unei intervenții chirurgicale și, potrivit medicilor, starea lui rămâne gravă, dar stabilă.

Cazul a avut loc duminică, 31 ianuarie. Bărbatul de 58 de ani a intrat în volieră să-i dea de mâncare tigrului când acesta l-a atacat, încleștându-și dinții în gâtul îngrijitorului. Animalul și-a lăsat prada doar după ce un polițist a tras focuri de armă în aer.

În 2003, la Grădina Zoologică, un tigru i-a smuls mâna unei fetițe care s-a apropiat prea mult de volieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău