CNA: ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 3,3 milioane de lei, săptămâna trecută

  • 22 August 2022 09:30
CNA: ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 3,3 milioane de lei, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 3,3 milioane de lei, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre bunuri indisponibilizate se numără 4 încăperi locative, 4 terenuri agricole și 3 terenuri pentru construcții.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel: 

  • Direcția analitică a finalizat 7 analize operaționale și a inițiat 8 - noi, alte 117 analize operaționale și 2 rapoarte de analiză strategică fiind în procedură;
  • Direcția legislație și expertiză anticorupție a recepționat 9 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 18 rapoarte de expertiză și 14 avize, 29 de proiecte sunt în examinare;
  • În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1300 materiale;
  • 37 de apeluri au fost recepționate la Linia națională anticorupție;   

Direcția educație anticorupție a desfășurat 2 sesiuni de instruire despre corupție și rolul tinerii generații în cultivarea "toleranței zero" față de acest fenomen pentru 150 de copii la tabere de odihnă din Vadul lui Vodă. Au fost eliberate 128 de caziere de integritate, se arată în comunicat. 3 persoane s-au deținut în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău