Circa 70 de copii și bibliotecari vor participa la concursul Robo Liga Bibliotecilor

  • 08 Decembrie 2022 16:25
Circa 70 de copii și bibliotecari vor participa la concursul Robo Liga Bibliotecilor

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” organizează cea de-a 6-a ediție a competiției Robo Liga Bibliotecilor. Evenimentul va avea loc duminică, 11 decembrie 2022, începând cu ora 10.00.

Potrivit directoarei instituției, Eugenia Bejan, concursul se va desfășura în format online pe aplicația Zoom, fiind transmis Live pe pagina de Facebook a bibliotecii. ”Circa 70 de copii, bibliotecari, antrenori, care reprezintă cluburile de robotică din 10 biblioteci publice din Republica Moldova, își vor etala abilitățile de programare, creativitatea, imaginația și spiritul inovativ în această competiție inedită”, a precizat Eugenia Bejan, informează MOLDPRES.

Echipele vor concura pentru cupa Premiul Mare și cupele pentru Cele mai bune echipe în probele concursului: Robotul - personaj de pe o altă planetă, Robotul ce reprezintă o profesie, Prezentarea artistică a echipei. De asemenea, vor fi acordate și premii speciale, iar toți membrii echipelor participante la concurs vor primi medalii și certificate.

Pentru a răspunde cererii educaționale crescânde în domeniul științei și ingineriei, începând cu 2016, cu susținerea programului Novateca, 19 cluburi de robotică de la Biblioteca Națională pentru Copii, bibliotecile din Ialoveni, Fălești, Telenești, Rezina, Căușeni, Ungheni, Cahul, Drochia, Chișinău, Orhei, Glodeni, Voinova, Gălești, Drujba, Râșcova, Izbiște, Cricova, Molovata Nouă au fost echipate cu seturi de robotică și oferă acces public tinerilor pasionați de programare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău