Chiril Moțpan: „Regimul separatist și susținătorii de la Moscova nu vor admite nicio schimbare în mecanismele actuale de negociere și le vor sabota decenii în șir”

  • 22 Februarie 2021 11:47
Chiril Moțpan: „Regimul separatist și susținătorii de la Moscova nu vor admite nicio schimbare în mecanismele actuale de negociere și le vor sabota decenii în șir”

Autoritățile constituționale de la Chișinău nu ar mai trebui să accepte compromisuri în raport cu reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol. Opinia aparține deputatului Platformei DA, Chiril Moțpan, care spune că de-a lungul anilor, situația în regiunea transnistreană nu s-a schimbat. Într-un briefing, parlamentarul a denunțat șirul de acțiuni ilegale ale regimului separatist de la Tiraspol.

Chiril Moțpan s-a referit și la faptul că regimul secesionist de la Tiraspol, susținut de Moscova, nu vor permite evoluții în soluționarea diferendului transnistrean. Deputatul pune la îndoială și influența OSCE în acest conflict, menționând că organizația ar fi rămas blocată și încearcă să nu jignească părțile.

Regimul separatist și susținătorii de la Moscova nu vor admite nicio schimbare în mecanismele actuale de negociere și le vor sabota decenii în șir. Singurii factori care ar putea schimba ceva ar fi susținerea din partea Occidentului, la care ne-a fi putut aștepta după ce Suedia a preluat președinția în cadrul OSCE și o susținere fermă de la Chișinău Se pare că nu vom avea niciuna nici alta(…) OSCE a rămas blocată într-o atitudine de echidistanță prost înțeleasă, în care privește Republica Moldova și regiunea transnistreană drept părți egale și încearcă „să nu jignească” sensibilitățile părții transnistreană, dar din păcate acest lucru înseamnă jigniri continue la adresa autorităților constituționale ale Republicii Moldova”.

Deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, a făcut referire și la faptul că de-a lungul anilor, Chișinăul a respectat continuu promisiunile asumate, pe când regimul secesionist nu a ținut cont de înțelegeri, ci doar a profitat de privilegii. El consideră că autoritățile constituționale ale Republicii Moldova ar trebui să semnaleze toate încălcările din dosarul transnistrean și să emită de fiecare dată note clare de protest.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău