Cea mai mare companie de la Tiraspol a obținut licență la Chișinău (Revista presei)

  • 23 Noiembrie 2017 10:06
Cea mai mare companie de la Tiraspol a obținut licență la Chișinău (Revista presei)

Revista presei din 23 noiembrie 2017

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cine sunt, ce promisiuni fac și ce averi declară cei cinci procurori care au fost instalați în fotolii de membri ai Consiliului Superior al Procurorilor.

Ziarul de Gardă mai are și informații din culisele referendumului de nouă milioane de lei, eșuat, la pagina „Reporter Special”, iar la pagina „Realitatea” aflați de ce filmul „Istoria Moldovei”, realizat sub patronajul șefului statului, Igor Dodon, este calificat de experți drept un exercițiu de propagandă și manipulare.

Sistemul bolșevic a băgat atâta răutate în mentalitatea omului, că el crede minciuna, nu adevărul”, susține un fost deportat, Ion Radu, în vârstă de 82 de ani, din satul Romanovca, raionul Ungheni. El povestește într-un interviu cu Ziarul de Gardă despre deportarea în Siberia, revenirea la baștină, despre pământ și vin, despre nostalgia după URSS și ideea Unirii cu România, despre Igor Dodon și foștii președinți pe care i-a avut țara, despre televiziune și adevăr, despre mentalitatea omului și relația bisericii cu politica.

Voronin îi DESFIINȚEAZĂ pe socialiști după eșuarea referendumului anti-Chirtoacă: „Acum, baba Zina vrea să acumuleze 1 milion de semnături pentru împuterniciri suplimentare lui Dodon” – titrează Ziarul Național. Deși a votat în cadrul referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, liderul comuniștilor Vladimir Voronin consideră că socialiștii, cei care au inițiat acest plebiscit, sunt principalii vinovați de eșuarea acestuia.  De asemenea, Voronin este convins că acest referendum ar face parte dintr-un târg între socialiști și democrați – primii au votat pentru introducerea sistemului mixt, iar cei din urmă au primit „cadou” referendumul de demitere a lui Chirtoacă, a declarat Voronin în cadrul unei conferințe de presă.

Dodon a cheltuit din bani publici sute de mii de lei pe cutii, flori sau mape cu logo, contabilizează portalul MoldNova. La nici un an de la conducerea instituției, valoarea achizițiilor a depășit 2,1 milioane de lei. Cei mai mulți bani au fost cheltuiți pe deplasările șefului statului, marea majoritate fiind efectuate la Moscova. Suma totală plătită pentru zborurile președintelui a fost de un milion de lei sau de două ori mai mult decât a cheltuit anul trecut fostul președinte, Nicolae Timofti, scrie MoldNova.

Sherif a trecut Nistrul. Cea mai mare companie de la Tiraspol a obținut licență la Chișinău, informează Mold-street. La finele lunii iulie 2017 și compania Sherif de la Tiraspol, care controlează cea mai mare parte a economiei regiunii separatiste a obținut licență la importul de benzină și motorină, eliberată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Astfel, pe piața Moldovei sunt deja 35 de companii ce au dreptul la importul de benzină și motorină, cu șapte mai mult decât în 2016.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău