Ce s-a întâmplat astăzi în PMAN

  • 09 Septembrie 2015 17:53
Ce s-a întâmplat astăzi în PMAN

Manifestanții au cerut miercuri, 9 septembrie, din nou, o întâlnire cu președintele Nicolae Timofti, Valeriu Streleț și șeful legislativului, Andrian Candu, dar nu au reușit să discute decât cu doi consilieri prezidențiali, fapt ce i-a nemulțumit.

Ei au calificat comportamentul președintelui Timofti drept unul sfidător.

Președintele  Nicolae Timofti a anunțat ieri că nu va demisiona, așa cum cer protestatarii, pentru că acest lucru ar aprofunda criza politică. Totodată, Nicolae Timofti împărtășește îngrijorarea față de evoluțiile din Republica Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Vlad Țurcanu.

Manifestanții au cerut astăzi și o întrevedere cu liderii Alianței pentru Integrare Europeană III, care însă nu a avut loc. În schimb, unul din cei mai influenți politicieni de la Chișinău, vizat de acuzațiile manifestanților, Vlad Plahotniuc, a difuzat un mesaj pe o rețea de socializare în care spune că nu este împotriva alegerilor anticipate, doar că nu există nicio siguranță că acestea vor schimba situația.

Sute de oameni continuă să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale unde au fost instalate și aproximativ 200 de corturi, iar numărul manifestanților crește spre seară. Pentru sâmbătă și duminică au fost anunțate noi mitinguri de protest, iar duminică ar urma să fie făcut un anunț important, după cum a declarat Vasile Năstase.  Liderii protestatarilor susțin că ar deține anumite informații precum că ar fi pregătite provocări, dar nu au precizat cine le-ar putea organiza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău