Calitatea studiilor la Drept, evaluată de experți străini (Adevărul)

  • 02 Octombrie 2013 09:53
Calitatea studiilor la Drept, evaluată de experți străini (Adevărul)

REVISTA PRESEI DIN 2 OCTOMBRIE

Calitatea studiilor la Drept, evaluată de experți străini – Adevărul scrie că Ministerul Educației și cel al Justiției au decis să invite specialiști din afară să verifice cum se face carte la facultățile de drept din Moldova. Începând cu anul viitor, facultățile de drept ale universităților din Republica Moldova vor fi ierarhizate în funcție de calitatea studiilor oferite, nivelul de pregătire a cadrelor didactice, dotarea instituțiilor și alte criterii. 19 universități din Republica Moldova, dintre care zece de stat și nouă private, au facultăți de drept. 14 % din toți studenții din Republica Moldova învață la Drept.

Curajoși ca leii în lupta contra cancerului, titrează Adevărul care publică un reportaj de la secția de copii a spitalului Oncologic. „Nu mi-e frică!“, asta învață să spună răspicat copiii internați în cele două secții de oncopediatrie din Chișinău. Micuții sunt ajutați de voluntari să înțeleagă boala și să-și înfrunte durerea, prin jocuri educative, povești, teatru de păpuși și art-terapie.

Republica Moldova este lider printre țările din Parteneriatul Estic, arată un studiu european, citat de Adevărul. Indicele de integrare europeană din acest an arată că cinci din cele șase țări din cadrul Parteneriatului Estic sunt pe calea cea bună. „Toate au progresat în procesul de reformă, cu excepția Azerbaidjanului.

Președintele parlamentului Igor Corman a criticat comportamentul opoziției comuniste de la ultima ședință a legislativului, menționând că în nici o țară civilizată deputații nu recurg la asemenea acțiuni., notează Timpul. El a mai anunțat că în prezent este elaborat un nou regulament al parlamentului, care urmează să fie adoptat către sfârșitul anului, când ședințele parlamentului se vor desfășura în clădirea legislativului.

În Ziarul Național, comentatorul Victor Ciobanu critică activitatea sindicatelor din Republica Moldova, amintind de lozinca leninistă „Sindicatele - școala comunismului”. Recent, liderii sindicali s-au întâlnit cu reprezentanții FMI și s-au pronunțat împotriva privatizării unor întreprinderi. În replică, șeful Misiunii Fondului Monetar a subliniat că privatizarea poate aduce creșterea salariilor și crearea locurilor noi de muncă. Autorul subliniază că în mod normal, teza privind creșterea salariilor și crearea noilor locuri de muncă trebuia să aparțină sindicaliștilor. Pe când, aceștia se tem că odată cu privatizarea întreprinderilor de stat își vor pierde membrii. Pentru că la o întreprindere privată sindicatul e deja cu totul altceva – o organizație care trebuie să apere interesele angajaților, să facă greve, mitinguri, să lupte. Iar la noi sindicatele sunt tot timpul cu guvernarea, oricare ar fi asta, constată Ziarul Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sat
4
Sun
2
Mon
1
Tue
1
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău