Cabinetul Preşedintelui Ucrainei a confirmat efectuarea unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

  • 02 Septembrie 14:18
Cabinetul Preşedintelui Ucrainei a confirmat efectuarea unui schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina

Cabinetul Preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat activitatea cu privire la efectuarea unui schimb de prizonieri între Federaţia Rusă şi Ucraina, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, citat de rador.

Informaţia respectivă a fost confirmată de consilierul prezidenţial ucrainean Andri Ermak. "Am mari sperane că acest schimb se va efectua cât mai curând posibil. Vă garantez că activitatea în acest sens se desfăşoară", a precizat consilierul prezidenţial ucrainean Andri Ermak. În acest context, el a solicitat să nu se difuzeze informaţii neverificate pe această temă.

"Acesta este un subiect foarte delicat și aș dori să adresez tuturor rugămintea să nu distribuie știri false, precum și mesaje informative bazate pe date neconfirmate", a subliniat el.

Preşedintele Radei Supreme din Ucraina, Dmitri Razumkov, a cerut ca infromaţiile pe tema schimbului de prizonieri să nu se mai facă publice. Serviciul de presă al preşedintelui Zelenski a promis că va posta informații oficiale, după finalizarea procesului de schimb. La rândul său, Kremlinul a spus că părțile au reușit să progreseze în ceea ce priveşte acordul schimbului de prizonieri.

Potrivit sursei citate, Cabinetul Preşedintelui Ucrainei gestionează activităţile ce ţin de efectuarea unui schimb de prizonieri între Federaţia Rusă şi Ucraina. "Procesul de eliberare reciprocă a deținuților continuă. Informațiile cu privire la finalizarea acestui proces nu sunt adevărate. Nu este prima dată când remarcăm un haos informațional, cauzat de informații neconfirmate și de numeroase surse", a precizat Serviciul de presă al Biroului liderului ucrainean.

Se mai specifică că informaţia cu privire la finalizarea acestui schimb de prizonieri va fi făcută publică de absolut toate canalele oficiale de informare. Presa ucraineană anunţa că pe Aeroportul Julianî din Kiev va ateriza aeronava la bordul căreia se află cetăţenii ucraineni eliberaţi în urma acestui schimb de prizonieri efectuat între Federaţia Rusă şi Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
17,87 °C
nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Mon
16 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C
Fri
15 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău