Cabinetul Președintelui Ucrainei a confirmat efectuarea unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

  • 02 Septembrie 2019 14:18
Cabinetul Președintelui Ucrainei a confirmat efectuarea unui schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina

Cabinetul Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat activitatea cu privire la efectuarea unui schimb de prizonieri între Federația Rusă și Ucraina, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI, citat de rador.

Informația respectivă a fost confirmată de consilierul prezidențial ucrainean Andri Ermak. "Am mari sperane că acest schimb se va efectua cât mai curând posibil. Vă garantez că activitatea în acest sens se desfășoară", a precizat consilierul prezidențial ucrainean Andri Ermak. În acest context, el a solicitat să nu se difuzeze informații neverificate pe această temă.

"Acesta este un subiect foarte delicat și aș dori să adresez tuturor rugămintea să nu distribuie știri false, precum și mesaje informative bazate pe date neconfirmate", a subliniat el.

Președintele Radei Supreme din Ucraina, Dmitri Razumkov, a cerut ca infromațiile pe tema schimbului de prizonieri să nu se mai facă publice. Serviciul de presă al președintelui Zelenski a promis că va posta informații oficiale, după finalizarea procesului de schimb. La rândul său, Kremlinul a spus că părțile au reușit să progreseze în ceea ce privește acordul schimbului de prizonieri.

Potrivit sursei citate, Cabinetul Președintelui Ucrainei gestionează activitățile ce țin de efectuarea unui schimb de prizonieri între Federația Rusă și Ucraina. "Procesul de eliberare reciprocă a deținuților continuă. Informațiile cu privire la finalizarea acestui proces nu sunt adevărate. Nu este prima dată când remarcăm un haos informațional, cauzat de informații neconfirmate și de numeroase surse", a precizat Serviciul de presă al Biroului liderului ucrainean.

Se mai specifică că informația cu privire la finalizarea acestui schimb de prizonieri va fi făcută publică de absolut toate canalele oficiale de informare. Presa ucraineană anunța că pe Aeroportul Julianî din Kiev va ateriza aeronava la bordul căreia se află cetățenii ucraineni eliberați în urma acestui schimb de prizonieri efectuat între Federația Rusă și Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău