Boris Johnson, despre Putin și rachetele cu rază lungă pentru Ucraina: „Cum poți face față unui crocodil care îți mănâncă din picior?”

  • 27 Mai 18:04
Boris Johnson, despre Putin și rachetele cu rază lungă pentru Ucraina: „Cum poți face față unui crocodil care îți mănâncă din picior?”

Premierul britanic Boris Johnson l-a comparat pe Vladimir Putin cu un „crocodil” și a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor militar mai consistent care să includă sisteme avansate de armament precum lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune (MLRS), capabile să lovească ținte la distanțe mari, informează Bloomberg, citat de DIGI24.

„Cum poți face față unui crocodil atunci când acesta deja îți mănâncă din piciorul stâng?”, a declarat Johnson în cadrul unui interviu acordat Bloomberg, după ce a fost întrebat referitor la posibilitatea de negociere cu președintele rus. „Nu poți avea niciun pic de încredere în tipul ăsta”, scrie sursa citată.

Premierul Johnson consideră că Ucraina are nevoie în acest moment de sisteme de artilerie reactivă (rachete) cu rază lungă (MLRS - Multiple Rocket Launch System), care ar permite militarilor ucraineni să facă față și să lovească de la distanță și cu precizie sistemele de artilerie ale armatei ruse.

Johnson a precizat că trupele lui Putin continuă să „înghită teren în regiunea Donbas”, „unde fac progrese mici dar, mă tem, palpabile”.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Zelenski și ministrul de externe Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sisteme cu lansare multiplă de rachete cu cu rază lungă (MLRS) de tip M270.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău