BNM și Ministerul Finanțelor au semnat un Acord de educare financiar-bancară a populației

  • 21 Martie 2022 17:08
BNM și Ministerul Finanțelor au semnat un Acord de educare financiar-bancară a populației

Încurajarea independenței financiare a populației și sensibilizarea cetățenilor față de conceptele de planificare, economisire și previziune financiară personală, dar și promovarea unui comportament financiar responsabil – fac parte din acordul de cooperare încheiat astăzi între Banca Națională și Ministerul Finanțelor. Acordul a fost încheiat pe un termen de doi ani și va putea fi prelungit, transmite IPN.

Acordul a fost semnat de Octavian Armașu, guvernator BNM, și Dumitru Budianschi, ministru al finanțelor. Potrivit oficialilor, conjugarea eforturilor vine în sprijinul cetățenilor pentru a le oferi informații de care au nevoie zi cu zi în familiarizarea și interacțiunea cu mediul financiar.

„Împreună vom reuși să realizăm incluziunea financiară în Republica Moldova care, în mare parte, depinde de atitudinea financiară individuală și luarea deciziilor financiare personale bine gândite și fundamentate”, a menționat Octavian Armașu.

Ministrul finanțelor, Dumitru Budianschi, a remarcat că educația financiară este un atribut indispensabil al societății moderne. Contribuie la economisirea rezultatelor muncii, la evitarea erorilor atunci când se fac tranzacții comerciale și dezvoltă aptitudini antreprenoriale, în special pentru tineri. „Educația financiară este parte din viața noastră, parte din deciziile pe care le luăm zi de zi. Ministerul Finanțelor va susține acest proces pe toate căile disponibile, va oferi produse informative utile, actuale și ușor de înțeles, va fi parte activă în acest proiect și va susține toți actorii întru implementarea cu succes a acestuia”, a precizat ministrul.

Banca Națională are mai multe parteneriate cu instituții publice, de învățământ și organizații nonguvernamentale în domeniul educației financiare, primul fiind proiectul „Dă sens banilor”, lansat în urmă cu trei ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău