Blocul ACUM îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar promova o politică antistatală în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Cum răspunde președinția

  • 18 Decembrie 2019 14:56
Blocul ACUM îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar promova o politică antistatală în procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Cum răspunde președinția

Blocul ACUM îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar promova o politică antistatală în procesul de reglementare a diferendului transnistrean și că se comportă ca un agent de influență al Rusiei, care promovează activ federalizarea R.Moldova.

Într-o declarație de presă, reprezentații blocului politic au cerut Partidului Socialiștilor și președintelui Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor moldoveni, să renunțe la angajamentul de a federaliza R.Moldova, pe care și l-au asumat inclusiv la congresul extraordinar al partidului de acum trei ani.

Blocul ACUM atrage atenția cetățenilor din R. Moldova și în primul rând al partenerilor din Ucraina, la riscurile legate de politica anti-statală promovată de Igor Dodon și PSRM în problema conflictului din zona de est a R. Moldova. Încă de la începutul carierei sale de socialist, Igor Dodon s-a manifestat ca un promotor activ al federalizării R. Moldova, în conformitate cu indicațiile de la Kremlin(…)Angajamentul federalizării R. Moldova se regăsește în toate documentele programatice ale PSRM”.

Președintele Igor Dodon a declarat în mai multe interviuri că subiectul federalizării nu stă și nici nu urmează să apară pe agenda politică internă. Toate discuțiile privind reglementarea pașnică a problematicii transnistrene sunt purtate în format extins, „cu participarea partenerilor externi binecunoscuți”. „Nicio agendă și niciun scenariu de reglementare nu poate fi elaborat fără acordul și contribuția partenerilor noștri externi. În rest, orice speculații politice pe marginea aceestui subiect trebuie tratate ca atare, ele fiind lipsite de bază factologică”, a menționat anterior Igor Dodon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău