Biroul Migrație și Azil a anunțat MOTIVELE pentru care George Simion a fost expulzat

  • 02 Octombrie 2018 12:12
Biroul Migrație și Azil a anunțat MOTIVELE pentru care George Simion a fost expulzat

Biroul Migrație și Azil (BMA) a emis un comunicat în legătură cu declararea drept indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova a lui George Simion.

Astfel, Biroul a invocat prevederile Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, menționând că decizia de a-l expulza pe George Simion a fost luată „în baza solicitării autorității cu competențe în domeniul securității naționale”. „Cetățeanului i-a fost adusă la cunoștință decizia privind declararea drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, conform Art. 56 al Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova nr. 200 din 16.07.2010. Ulterior persoana a fost îndepărtată sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în conformitate cu prevederile Art. 58 ale aceleiași legi”, susțin reprezentanții instituției.

În același timp, BMA declară că în privința lui George Simion nu a fost aplicată forța fizică. 

Liderul Platformei „Acțiunea - 2012”, George Simion, a calificat acțiunile prin care a primit interdicție de a mai intra pe un termen de 5 ani pe teritoriul R. Moldova ca fiind un abuz.

Cerem Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină cât mai urgent, să ceară explicații Chișinăului și să identifice soluția legală pentru ridicarea imediată a interdicției de călătorie peste Prut, la frații noștri. Această măsură este antidemocratică, antieuropeană, dar mai ales antiromânească”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat al Platformei „Acțiunea - 2012”.

George Simion a mai declarat că ar fi fost agresat de angajații BMA. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău