Biden ar urma să discute astăzi cu familia sa dacă se retrage din cursa pentru Casa Albă (NBC News)

  • 30 Iunie 11:27
Biden ar urma să discute astăzi cu familia sa dacă se retrage din cursa pentru Casa Albă (NBC News)

Președintele Joe Biden este așteptat să discute despre viitorul campaniei sale de realegere cu familia la Camp David duminică, după o dezbatere televizată la nivel național joi, care a lăsat mulți colegi democrați îngrijorați cu privire la capacitatea sa de a-l învinge pe fostul președinte Donald Trump în noiembrie, potrivit a cinci persoane familiarizate cu acest subiect, transmite NBC News.

Călătoria lui Biden a fost planificată înainte de dezbaterea de joi, 27 iunie. El și prima doamnă Jill Biden erau așteptați să se alăture copiilor și nepoților lor sâmbătă târziu, scrie G4media.

Până în prezent, principalii lideri ai partidului i-au oferit sprijin public lui Biden, inclusiv în tweet-uri postate de foștii președinți Barack Obama și Bill Clinton. Democrații de rang înalt din Congres, inclusiv deputații Hakeem Jeffries din New York, Jim Clyburn din Carolina de Sud și Nancy Pelosi din California, și-au exprimat în privat îngrijorarea cu privire la viabilitatea sa, au declarat două surse la curent cu aceste discuții, chiar dacă toți îl susțin public pe președinte.

Un membru democrat al Camerei Reprezentanților care crede că Biden ar trebui să se retragă din cursă – dar care nu a făcut încă un apel public în acest sens – a declarat pentru NBC News că trei colegi i-au exprimat același sentiment în timpul voturilor de vineri din plenul Camerei.

Liderii Camerei Reprezentanților nu au ezitat în mod public, iar consilierii lor au negat că aceștia își exprimă îndoielile în spatele ușilor închise.

Președintele Pelosi are deplină încredere în președintele Biden și așteaptă cu nerăbdare să participe la inaugurarea sa pe 20 ianuarie 2025”, a declarat Ian Krager, un purtător de cuvânt al fostului președinte al Camerei Reprezentanților. „Orice sugestie că ea s-a angajat într-un curs diferit de acțiune este pur și simplu neadevărată”.

Christie Stephenson, o purtătoare de cuvânt a lui Jeffries, liderul minorității din Camera Reprezentanților, a declarat că șeful ei „a precizat în mod repetat, public și privat, că îl susține pe președintele Joe Biden și lista democraților de sus până jos”.

Brianna Frias a declarat că Clyburn, care călătorește în Wisconsin în acest weekend pentru a face campanie pentru președinte, „are încredere totală în președintele Joe Biden și în echipa Biden-Harris”.

Orice rapoarte care susțin că congresmanul a exprimat altceva decât un sprijin ferm al președintelui Biden sunt complet false”, a declarat Frias.

În același timp, există o înțelegere în rândul democraților de top că lui Biden ar trebui să i se acorde spațiu pentru a determina pașii următori. Ei cred că numai președintele, în consultare cu familia sa, poate decide dacă să meargă mai departe sau să își încheie campania mai devreme – și că nu va reacționa bine la presiuni.

Factorii de decizie sunt două persoane – președintele și soția sa”, a declarat una dintre sursele familiare cu discuțiile, adăugând: „Oricine nu înțelege cât de profund personală și familială va fi această decizie nu cunoaște situația”.

Această descriere a unui președinte și a partidului său aflați în criză cu puțin mai mult de patru luni înainte de alegerile despre care se spune că vor determina soarta democrației a fost realizată pe baza interviurilor cu mai mult de o duzină de oficiali democrați, agenți, asistenți și donatori. Toți aceștia au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a descrie chestiuni atât de sensibile precum posibilitatea ca un președinte în exercițiu să renunțe la candidatura sa pentru realegere și modul în care ar putea fi înlocuit pe buletinul de vot.

În ciuda unui discurs entuziast susținut vineri la un miting în Carolina de Nord, care i-a liniștit pe unii dintre aliații săi, Biden a fost descris de o persoană familiarizată cu starea sa de spirit ca fiind umilit, lipsit de încredere și dureros de conștient că imaginile fizice ale sale de la dezbatere – ochii holbați în depărtare, gura căscată – vor trăi dincolo de președinția sa, împreună cu o prestație care uneori a fost meandrică, incoerentă și greu de auzit.

Este un dezastru”, a spus această persoană.

O altă persoană familiarizată cu dinamica a declarat că Biden va asculta în cele din urmă un singur consilier.

Citiți și:

Astăzi are loc prima confruntare televizată dintre cei 2 candidați la președinția SUA. Dezbaterea dintre Biden și Trump ar putea modifica fundamental viitorul SUA

Analiză France Presse: Dezbatere tensionată între un Trump plin de aplomb și un Biden confuz

CNN: Majoritatea alegătorilor americani cred că Donald Trump a câștigat dezbaterea

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău