Beneficiari din R. Moldova vor putea accesa proiecte finanțate de UE și destinate regiunii Bazinului Mării Negre

  • 14 Iunie 2023 18:23
Beneficiari din R. Moldova vor putea accesa proiecte finanțate de UE și destinate regiunii Bazinului Mării Negre

Beneficiari din Republica Moldova vor putea accesa proiecte finanțate de UE și destinate regiunii Bazinului Mării Negre. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, 14 iunie, avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației al României pentru Programul Interreg VI-B NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027, transmite Serviciul de presă al Parlamentului.

Acordul trilateral urmează să instituie cadrul legal național privind participarea și valorificarea de către beneficiarii din Republica Moldova a resurselor financiare oferite sub formă de grant de către Comisia Europeană în cadrul ciclului de program 2021-2027. Programul are drept scop îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din regiunea Bazinului Mării Negre prin creștere economică sustenabilă și protecția în comun a mediului. În baza acestuia vor fi finanțate următoarele priorități: comunități verzi, competitivitate și inteligență. Primul apel de propuneri a fost lansat la 30 martie 2023 și se va finaliza la 4 iulie 2023.

Încheierea Acordului va oferi posibilitatea beneficiarilor Programului din cele 7 țări participante să acceseze resurse financiare sub formă de grant în mărime de 65 milioane de euro, pentru implementarea proiectelor comune. Bugetul total al Programului Interreg VI-B NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027 este de circa 72,2 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău