Autoritățile vor crea o echipă de procurori specializați în cazuri de trafic de ființe umane

  • 16 Decembrie 2016 12:25
Autoritățile vor crea o echipă de procurori specializați în cazuri de trafic de ființe umane

Șeful noii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale susține că va crea o echipă de procurori specializați în cazuri de trafic de ființe umane, iar investigarea acestor dosare va constitui o prioritate.

Asigurările au fost oferite în cadrul primei întrevederi dintre Nico­lae Chi­to­ro­a­gă, după investirea sa în funcție, și reprezentanții Centrului Internațional “La Strada”.

Potrivit reprezentanților comunității antitrafic, practica arată că lipsa unor procurori specializați în investigarea cazurilor de trafic, ar putea genera, în timp, și o investigare superficială a acestor cauze, se arată întrun comunicat ”La Strada” remis presei.

“Complexitatea infracțiunii, caracterul latent al acesteia, dar și standardele internaționale solicită prezența unor unități specializate. Atunci când infractorii se adaptează și utilizează noi tehnici, procurorii care cunosc specificul infracțiunii vor fi unicii care, să zicem așa, ar putea să le sufle în ceafă. Mizăm, la fel, și pe o abordare multidisciplinară a cazurilor de trafic”, a declarat Ana Revenco, președinta Centrului Internațional “La Strada”.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care noua Lege a Procuraturii, intrată în vigoare la 1 august 2016, nu prevede existența unei unități specializate în combaterea traficului, în cadrul Procuraturii Generale. Decizia autorităților de a lichida unitatea antitrafic a adus subiectul pe agenda societății civile din Republica Moldova, care afirmă că, în continuare, va monitoriza îndeaproape activitatea procuraturii în ceea ce privește cazurile de trafic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău