Autoritățile de la Chișinău nu au o soluție pentru a preveni înrolarea forțată în „armata transnistreană”

  • 13 Iulie 2017 12:57
Autoritățile de la Chișinău nu au o soluție pentru a preveni înrolarea forțată în „armata transnistreană”

Autoritățile de la Chișinău cunosc problema înrolării forțate a tinerilor în așa-zisa „armată transnistreană”, care este o formațiunile paramilitară ilegală conform normelor constituționale. În același timp, o soluție definitivă care ar fi în interesul cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului nu a fost încă identificată, recunoaște vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan.

„Într-adevăr persistă problema privind înrolarea tinerilor din regiunea transnistreană în structurile paramilitare ilegale transnistrene. Subiectul este în lucru, dar cu părere de rău la momentul de față încă nu este o soluție definitivă care ar fi în interesul cetățenilor noștri”, scrie Gheorghe Bălan, pe pagina de Facebook a Biroului politici de reintegrare.

Amintim că Asociația Promo-LEX a semnalat, într-un raport prezentat ieri, numeroase cazuri de dezertare, dar și de deces din motive necunoscute în armata regiunii separatiste și s-a aratat îngrijorată de faptul că autoritățile naționale și cele internaționale ar avea o atitudine pasivă față de încălcarea drepturilor omului în Transnistria.

Conform datelor Promo-LEX, în peste 25 de ani de independența a Republicii Moldova, nu există nicio sentință de condamnare pentru înrolarea forțată în regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău