Atentatul de la metroul din Sankt Petersburg: Bilanțul a ajuns la 15 morți

  • 21 Aprilie 2017 13:09
Atentatul de la metroul din Sankt Petersburg: Bilanțul a ajuns la 15 morți

O femeie care a fost rănită la 3 aprilie în atentatul de la metroul din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) a decedat vineri dimineața la spital, ridicând bilanțul acestui atac la 15 morți, au anunțat autoritățile locale, informează AFP.

'O femeie, în vârstă de 56 de ani, care se afla în stare foarte gravă, a murit în urma rănilor', a anunțat pe Twitter viceguvernatorul acestui al doilea oraș ca mărime din Rusia, Anna Mitianina, scrie Agerpres.

Douăzeci și trei de persoane rănite în atentatul cu bombă de la metroul din Sankt-Petersburg rămân internate în spitalele din fosta capitală imperială rusă, iar patru dintre ele sunt în stare gravă, potrivit medicilor.

Presupusul autor al atacului din 3 aprilie, Akbarjon Djalilov, un tânăr de 22 de ani originar din Kârgâzstan, a murit în atentat.

Justiția rusă a plasat în detenție zece persoane originare din țările Asiei Centrale, suspectate că ar fi fost complici ai lui Djalilov, printre acestea numărându-se și doi frați arestați lângă Moscova și acuzați că au participat direct la organizarea atentatului.

Șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, a anunțat joi că a identificat provizoriu organizatorul sau organizatorii atentatului, până în prezent nerevendicat, fără a face alte precizări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău