Astăzi începe reuniunea G7 a miniștrilor de finanțe din statele puternic industrializate

  • 11 Mai 2017 09:40
Astăzi începe reuniunea G7 a miniștrilor de finanțe din statele puternic industrializate

La Bari în Italia începe astăzi reuniunea G7 a miniștrilor de finanțe din statele puternic industrializate.

Lucrările reuniunii se vor concentra pe principalele priorități ale președinției Italiene și vor pregăti summitul de la Taormina din 26-27 mai, unde vor veni toți șefii de state G7, între care și președintele american Donald Trump, care va participa în premieră la un summit internațional.

Lucrările reuniunii de la Bari se vor concentra pe patru priorități ale Președinției Italiene, care are ca temă: crearea bazelor unei încrederi reînnoite, creșterea economică și reducerea inegalităților, siguranța cetățenilor, sustenabilitatea economică a mediului și socială, inovarea, competențele și forța de muncă în epoca viitoarei revoluții în domeniul producției. Întâlnirea de la Bari se va deschide cu un simpozion la care sunt invitați șase specialiști iluștri, care vor da startul discuțiilor.

Măsurile de securitate sunt pe măsură, autoritățile italiene au dispus reintroducerea controlului la frontiere de astăzi și până pe 30 mai, iar cetățenii care se vor deplasa în această perioadă în Italia, inclusiv în interiorul Spațiului Schengen, sunt avertizați că trebuie să dețină toate documentele personale valabile pentru control.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău