Aspectele colaborării comercial-economice, discutate de miniștrii economiei de la Chișinău și București

  • 08 Octombrie 2017 07:04
Aspectele colaborării comercial-economice, discutate de miniștrii economiei de la Chișinău și București

Aspectele colaborării comercial-economice dintre Republica Moldova și România, inițierea și implementarea unor proiecte investiționale cu atragerea mediului de afaceri din ambele state, au fost discutate de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, cu ministrul Economiei de la București, Gheorghe Șimion, aflat ântr-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul dialogului, cei Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au analizat statidul actual al relațiilor comercial-economice, constatând că în ultima perioadă de timp acestea sunt ascensiune, grație unor relații eficiente de colaborare, implementării mai multor proiecte comune de dezvoltare în diferite domenii economice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei de la Chișinău.

Referindu-se la perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale, cei doi miniștri au constatat că există un potențial nevalorificat în dezvoltarea acestora, în special în domeniiul infrastructurii, comerțului, industriei, etc.

În context, Octavian Calmîc și Gheorghe Șimon au abordat problema dezvoltării și extinderii relațiilor de colaborare în sectorul energetic, inclusiv prin realizarea proiectelor de interconexiune pe gaze naturale și energie electrică. În opinia celor doi demnitari, realizarea acestor proiecte investiționale de o importanță majoră pentru Republica Moldova va soluționa atât problema securității energetice pentru țara noastră, cât și conexiunea cu sistemul energetic comunitar.

Potrivit celor doi miniștri, un pas important pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state îl va avea reuniunea Comisiei moldo-române pentru colaborare economică, care se va desfășura săptămâna viitoare la București, unde vor fi discutate mai multe proiecte de cooperare bilaterală în diferite domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
21 °C
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,6 m/s
Vin
22 °C
Sâm
23 °C
Dum
22 °C
Lun
20 °C
Mar
20 °C

Curs oficial BNM 20 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0438
USD 16.6631 -0.0076
RON 4.1508 -0.0109
UAH 0.6307 -0.0015
RUB 0.2622 -0.0022
Arhivă Radio Chișinău