Asigurarea cu gaze naturale a R.Moldova și auditul intern de la Moldovagaz, discutate de Igor Dodon și Vadim Ceban

  • 18 Octombrie 2019 14:44
Asigurarea cu gaze naturale a R.Moldova și auditul intern de la Moldovagaz, discutate de Igor Dodon și Vadim Ceban

Contractul între Gazprom și Moldova privind livrarea gazelor R.Moldova va fi semnat în curând.

Despre aceasta a fost informat președintele Igor Dodon de către directorul Moldovagaz, Ion Ceban, în cadrul unei întrevederi.

„Deși există speranța ca tranzitul gazului rus prin teritoriul Ucrainei va fi asigurat, semnarea contractului cu ”Gazprom” va prevedea și posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state, iar operatorii de sistem gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente”, se arată în comunicatul Președinției.

De asemenea, Vadim Ceban i-a comunicat lui Igor Dodon despre acțiunile întreprinse de companie în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Potrivit directorului Moldovagaz, specialiștii din domeniul transportului de gaze din cadrul R. Moldova, Ucrainei, României și Bulgariei lucrează în acest sens, delegația Moldovagaz aflându-se în prezent la Sofia pentru discuții cu colegii săi de la ”Bulgartransgaz”.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit activitatea curenta a întreprinderii. „Pe moment la companie se desfășoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA “Moldovagaz”. Am salutat faptul că noua conducere a companiei întreprinde deja măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării acestor lacune și îmbunătățirea activității grupului de companii Moldovagaz”, a precizat Igor Dodon.

Vadim Ceban a remarcat că există toate premisele de a reduce prețul de achiziționare a gazelor rusești, începând cu anul 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer fragmentat
Umiditate:87 %
Vint:1,5 m/s
Mon
12
Tue
10
Wed
13
Thu
15
Fri
17

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău