Asigurarea cu gaze naturale a R.Moldova și auditul intern de la Moldovagaz, discutate de Igor Dodon și Vadim Ceban

  • 18 Octombrie 2019 14:44
Asigurarea cu gaze naturale a R.Moldova și auditul intern de la Moldovagaz, discutate de Igor Dodon și Vadim Ceban

Contractul între Gazprom și Moldova privind livrarea gazelor R.Moldova va fi semnat în curând.

Despre aceasta a fost informat președintele Igor Dodon de către directorul Moldovagaz, Ion Ceban, în cadrul unei întrevederi.

„Deși există speranța ca tranzitul gazului rus prin teritoriul Ucrainei va fi asigurat, semnarea contractului cu ”Gazprom” va prevedea și posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state, iar operatorii de sistem gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale până la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente”, se arată în comunicatul Președinției.

De asemenea, Vadim Ceban i-a comunicat lui Igor Dodon despre acțiunile întreprinse de companie în vederea asigurării transportului gazelor naturale în regim revers prin coridorul transbalcanic. Potrivit directorului Moldovagaz, specialiștii din domeniul transportului de gaze din cadrul R. Moldova, Ucrainei, României și Bulgariei lucrează în acest sens, delegația Moldovagaz aflându-se în prezent la Sofia pentru discuții cu colegii săi de la ”Bulgartransgaz”.

Un subiect aparte al discuției l-a constituit activitatea curenta a întreprinderii. „Pe moment la companie se desfășoară un audit intern, fiind depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale SA “Moldovagaz”. Am salutat faptul că noua conducere a companiei întreprinde deja măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării acestor lacune și îmbunătățirea activității grupului de companii Moldovagaz”, a precizat Igor Dodon.

Vadim Ceban a remarcat că există toate premisele de a reduce prețul de achiziționare a gazelor rusești, începând cu anul 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău