Asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon (Revista presei)

  • 11 Mai 2017 11:06
Asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon (Revista presei) unimedia.info

Revista presei din 11 mai 2017

Adevărul remarcă asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon. Gurile rele ar putea obiecta, desigur, că există o deosebire fundamentală între cei doi puternici ai planetei: în timp ce Donald Trump și-a câștigat singur averea, Dodon Trump ot Chișinău e singurul economist din lume care n-a reușit să câștige vreo copeică. Hotelul de 5 stele „Prezident”, în care se cazează mafia transnistreană când binevoiește să tranziteze Chișinăul - adică în permanență -, se zice că ar aparține unui alt membru al familiei. Ca și Donald, Dodon Trump a promis că va ridica pe Prut un zid impenetrabil, care să împiedice flămânzii României să se reverse în bogata Republică Moldova, atrași de milioanele de locuri de muncă de aici și, nu în ultimul rând, de posibilitatea de a câștiga peste noapte un miliard de dolari, fără a fi pedepsiți pentru asta, observă Adevărul.

Unde sunt președinții d'altădată'  se întreabă Timpul. Ziarul se întreabă dacă și colectivul administrației prezidențiale își va pune vreodată aceeași întrebare.

Timpul observă că tovarășul Dodon încearcă să readucă la viață niște vremuri în care unii oameni erau mințiți că omul pentru om este lup, iar alții erau mințiți că fiecăruia i se ia după posibilități și i se dă după necesități.

Igor Volnițki se întreabă în editorialul său din tribuna dacă VA DEMISIONa PREMIERUL PAVEL FILIP? Este întrebarea la care tot mai multă lume încearcă să afle răspunsul în contextul preconizatei reorganizări a Guvernului. Dacă la prima vedere nu există motive pentru a presupune o eventuală demisie de Guvern, totuși, acest scenariu trebuie luat în calcul. Cu atât mai mult că am intrat pe ultima sută de metri a reorganizării Guvernului, un proces ce durează de mai bine de un an și care a fost în permanență un subiect politic „fierbinte”.

Ziarul de Gardă scrie astăzi despre cum PD și PSRM au ajuns la un compromis în privința manifestațiilor de 9 mai și de ce unii bătrâni din R.Moldova ajung să își dorească  o moarte grabnică. Aceeași publicație dezvăluie  ce ascund cele 180 de  pagini de decizie motivată în dosarul Filat la CSJ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău