Asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon (Revista presei)

  • 11 Mai 2017 11:06
Asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon (Revista presei) unimedia.info

Revista presei din 11 mai 2017

Adevărul remarcă asemănările dintre președintele american Trump și cel moldovean Dodon. Gurile rele ar putea obiecta, desigur, că există o deosebire fundamentală între cei doi puternici ai planetei: în timp ce Donald Trump şi-a câştigat singur averea, Dodon Trump ot Chişinău e singurul economist din lume care n-a reuşit să câştige vreo copeică. Hotelul de 5 stele „Prezident”, în care se cazează mafia transnistreană când binevoieşte să tranziteze Chişinăul - adică în permanenţă -, se zice că ar aparţine unui alt membru al familiei. Ca şi Donald, Dodon Trump a promis că va ridica pe Prut un zid impenetrabil, care să împiedice flămânzii României să se reverse în bogata Republică Moldova, atraşi de milioanele de locuri de muncă de aici şi, nu în ultimul rând, de posibilitatea de a câştiga peste noapte un miliard de dolari, fără a fi pedepsiţi pentru asta, observă Adevărul.

Unde sunt preşedinţii d'altădată'  se întreabă Timpul. Ziarul se întreabă dacă și colectivul administraţiei prezidenţiale îşi va pune vreodată aceeaşi întrebare.

Timpul observă că tovarășul Dodon încearcă să readucă la viaţă nişte vremuri în care unii oameni erau minţiţi că omul pentru om este lup, iar alţii erau minţiţi că fiecăruia i se ia după posibilităţi şi i se dă după necesităţi.

Igor Volnițki se întreabă în editorialul său din tribuna dacă VA DEMISIONa PREMIERUL PAVEL FILIP? Este întrebarea la care tot mai multă lume încearcă să afle răspunsul în contextul preconizatei reorganizări a Guvernului. Dacă la prima vedere nu există motive pentru a presupune o eventuală demisie de Guvern, totuşi, acest scenariu trebuie luat în calcul. Cu atât mai mult că am intrat pe ultima sută de metri a reorganizării Guvernului, un proces ce durează de mai bine de un an şi care a fost în permanenţă un subiect politic „fierbinte”.

Ziarul de Gardă scrie astăzi despre cum PD și PSRM au ajuns la un compromis în privința manifestațiilor de 9 mai și de ce unii bătrâni din R.Moldova ajung să își dorească  o moarte grabnică. Aceeași publicație dezvăluie  ce ascund cele 180 de  pagini de decizie motivată în dosarul Filat la CSJ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chişinău
16 °C
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,5 m/s
Mar
19 °C
Mie
20 °C
Joi
23 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău