ARBI: Sechestre de peste 8 milioane de lei, în cadrul unor cauze penale. Un Range Rover se află printre bunurile indisponibilizate

  • 24 Mai 2021 13:03
ARBI: Sechestre de peste 8 milioane de lei, în cadrul unor cauze penale.  Un Range Rover se află printre bunurile indisponibilizate

Un Land Rover Range Rover (2014), evaluat la aproape jumătate de milion de lei, se află printre bunurile sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA, pe parcursul unei săptămâni. În total, Agenția a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 8 milioane de lei, în cadrul unor cauze penale, pornite pe fapte de îmbogățire ilicită, corupere pasivă și abuz de serviciu, potrivit unui comunicat al CNA.

Astfel, 8 încăperi locative și nelocative indisponibilizate au fost evaluate la peste 7 milioane de lei, un autoturism - la circa jumătate de milion de lei și trei terenuri agricole și pentru construcții au fost estimate la un preț ce depășește 600 de mii de lei.  Suma totală a acestora este de 8 382 576 lei.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenția a finalizat 3 delegații pe 3 cauze penale în privința a 8 subiecți, a elaborat 6 note analitice pe 24 de persoane, a întocmit 5 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile și imobile. În prezent, în procedura ARBI se află 89 de delegații pe 57 de cauze penale în privința a 239 de subiecți.

Agenția are în calitate de atribuții efectuarea investigațiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracționale, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale sechestrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:47 %
Vint:6,17 m/s
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău