Apple a angajat hackeri pentru a căuta vulnerabilități în sistemele companiei

  • 11 Octombrie 2020 11:32
Apple a angajat hackeri pentru a căuta vulnerabilități în sistemele companiei

Cinci hackeri au câștigat 288.500 de dolari de la Apple, după ce timp de trei luni au căutat vulnerabilități în sistemele companiei, transmite DIGI24.ro.

Cei cinci hackeri au petrecut trei luni având o singură țintă: infrastructura online a celei mai bogate companii din lume, Apple, potrivit sursei citate.

Au încercat să le desfacă cele 25.000 de servere web deținute și au descoperit 55 de bug-uri, dintre care 11 foarte periculoase. Una dintre vulnerabilități permitea hackerilor să fure fișiere din conturile de iCloud.

Un tânăr de 20 de ani pe nume Sam Curry s-a aflat în fruntea echipei de hackeri. După ce a descoperit problemele, el le-a raportat către Apple. El și echipa lui au primit un cec de peste 280.000 de dolari pentru eforturile lor.

"Nu mai lucrasem în programul de recompensare de la Apple și nu aveam idee la ce să mă aștept. Deși nu exista nicio garanție că vom câștiga vreun ban, cu toții am zis da și am început să atacăm Apple", a povestit Sam Curry.

Nu este prima dată când Apple le oferă bani hackerilor. După lansarea unei versiuni de iOS, compania a anunțat că va răsplăti cu 1 milion de dolari pe oricine reușește să se infiltreze într-un iPhone cu noua versiune a sistemului de operare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău