45 de târguri și expoziții cu produse moldovenești vor fi organizate pe parcursul anului 2023, pe întreg teritoriul R. Moldova și în România

  • 23 Martie 2023 11:41
45 de târguri și expoziții cu produse moldovenești vor fi organizate pe parcursul anului 2023, pe întreg teritoriul R. Moldova și în România

45 de târguri și expoziții cu produse moldovenești vor fi organizate pe parcursul anului 2023, pe întreg teritoriul R. Moldova și în România. Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a lansat astăzi Expoziția „Republica Moldova Prezintă”. Camera de Comerț și Industrie a Rep. Moldova a încheiat acordul de organizare a cinci evenimente în România, principalul partener comercial al Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

Antreprenorii moldoveni sunt invitați să-și promoveze produsele și serviciile unui public larg în România - la Cluj-Napoca, Brașov, Baia Mare, București și Iași. Produsele din Rep. Moldova au valoare, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cât mai multe regiuni din România, a accentuat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu HAREA în cadrul unei conferințe de presă:

 „În acest an împreună cu Mediul de Afaceri din țară am decis să lansăm expozițiile cu genericul produs de Soroca, Hâncești, Bălți și Edineț, pentru a susține și promova producătorii autohtoni la nivel local. România este principalul partener comercial a Rep. Moldova. Anul 2022 a arătat o creștere a volumului comerțului între acele două țări care a depășit cifra de 3 miliarde de dolari. În acest sens Camera de Comerț și Industrie a Rep. Moldova împreună cu partenerii din România deja au încheiat acordul de organizare a cinci evenimente în România”, a declarat Sergiu Harea.

Primul eveniment a expoziției „Republica Moldova Prezintă” va fi organizat la Cluj-Napoca în luna mai, a informat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea:

„Ne punem ca scop ca la acest eveniment să avem peste 60 de companii autohtone, care să poată fi în contact direct cu consumatorii din Cluj. De asemenea, ne punem ca scop ca la acest eveniment să fie prezente companiile din domeniul vinificației, produsele agroalimentare, cât și din domeniul cosmeticii. Vreau să anunț producătorii autohtoni că evenimentul revine pe planul de acțiuni a Camerei de Comerț și Industrie, cererile vor fi primite până pe data de 30 aprilie 2023”, a afirmat Sergiu Harea.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” se va desfășura, în perioada 23 – 25 iunie, la Brașov, în Piața Sfatului. La eveniment vor participa antreprenorii moldoveni din diverse domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțămintei, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari etc.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău