Antreprenor | Cred cu tărie că un business din România are aceeași valoare ca a unui business din Europa Centrală

  • 26 Ianuarie 2020 16:55
Antreprenor | Cred cu tărie că un business din România are aceeași valoare ca a unui business din Europa Centrală

„Cred cu tărie că un business din România are aceeași valoare ca a unui business din Europa Centrală”, consideră Rareș Bănescu, antreprenorul local care a fondat Retargeting.biz, un start-up axat pe dezvoltarea unei soluții software ce automatizează procesele de marketing online pentru un magazin online.

Ideea proiectului a luat naștere în urmă cu șase ani, iar compania este acum prezentă în alte cinci țări din Europa cu un portofoliu de peste 1.000 de comercianți online. În ultimul an și jumătate Retargeting.biz a rulat peste 100 de milioane de lei în bugete de marketing alocate de clienți pentru promovarea pe Google și Facebook.

„Deși au fost foarte multe discuții cu diferite VC-uri (fonduri de investiții de risc – n.red.) din România, Polonia și Cehia, nu am concretizat nicio investiție. Motivul este unul destul de simplu: dacă suntem din România nu înseamnă că trebuie să ne vindem ieftin. Am văzut afaceri similare în Polonia sau Cehia evaluate la 15-20 milioane euro, iar noi, Retargeting, nu vom accepta evaluări de 6-7 milioane euro doar pentru că suntem români”, a declarat pentru Business MAGAZIN Rareș Bănescu. Deși bazele proiectului au fost puse în 2014, el a înființat compania în 2015 alături de Cătălin Constantin, CEO-ul firmei Newsman. Soluția software creată de Retargeting.biz s-a axat încă de la început pe modul în care comercianții online își pot îmbunătăți vânzările prin personalizarea ofertelor pentru clienți și monitorizarea activității lor în magazinul online. Treptat, start-up-ul a adăugat noi funcționalități soluției – de la notificări push, SMS, până la reclame automatizate pe Facebook, Instagram și Google, în condițiile în care mediul online este spațiul pe care retailerii se bat cel mai mult acum pentru atragerea atenției consumatorilor.

Citiți comntinuarea pe businessmagazin.ro



 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău