Anthony Pfaff, despre tactici de luptă informațională ale Moscovei | Rusia folosește propaganda pentru a destabiliza și influența publicul

  • 17 Aprilie 2019 09:43
Anthony Pfaff, despre tactici de luptă informațională ale Moscovei | Rusia folosește propaganda pentru a destabiliza și influența publicul Descopera.ro

Rusia folosește propaganda pentru a destabiliza populația, pentru a influența opinia publică la nivel global, a declarat marți, la Conferința Monitorului Apărării și Securității (MAS), Anthony Pfaff, profesor de Etica Profesiei Militare la Colegiul de Război al Armatei SUA, potrivit Mediafax.

„Rusia se folosește de dezinformare și falsuri pentru a crea confuzie și pentru a discredita NATO“, susține profesorul.

Din cauza slăbiciunilor în plan militar convențional, Rusia continuă să se bazeze și să dezvolte mijloace nemilitare pentru a influența comportamentul politic al altor state, afirmă Pfaff, enumerând mijloace în acest sens din domeniul diplomatic, informatic și economic.

„Diplomația rusă este hiperactivă, conflictuală din punct de vedere tactiv, înșelătoare și bazată pe tactici de negare prin intermediul canalelor diplomatice“, explică profesorul american.

Pfaff afirmă că mijloacele folosite de Rusia în domeniul informațional se „caracterizează printr-un volum mare pe canale multiple, în mod rapid, constant și repetitiv, copleșind mesajele legitime cu unele false pentru a forma impresii foarte rezistente”.

În ceea ce privește mijloacele economice folosite de Rusia, acestea se caracterizează prin corupție și urmăresc să submineze încrederea publică în sistemul intern. Printre acestea se numără investiții în sectoare cheie, inclusiv finanțe, media, telecomunicații, transport, imobiliare.

Dr. Anthony Pfaff este, în prezent, profesor și cercetător pentru profesia militară și etică la Institutul de Studii Strategice (SSI), US Army War College, Carlisle, PA. Colonel în retragere și ofițer al zonei de externe (FAO) pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Dr. Pfaff a lucrat recent ca director pentru Irak în cadrul personalului Consiliului de Securitate Națională. Ultimul său post activ a fost de consilier militar superior al Departamentului de Stat în perioada 2013-2016, unde a servit în cadrul personalului de planificare a politicilor, oferind consultanță pe afaceri cibernetice, militare regionale, regiunea Golfului Arab, Iran și reforma asistenței sectorului de securitate.

Sursa: Mediafax

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău