ANOFM a reluat înregistrarea cererilor pentru acordarea subvenției de inițiere a unei afaceri

  • 07 Noiembrie 2023 17:37
ANOFM a reluat înregistrarea cererilor pentru acordarea subvenției de inițiere a unei afaceri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a reluat procesul de înregistrare a cererilor depuse de șomeri pentru acordarea subvenției de inițiere a unei afaceri, informează MOLDPRES.

Potrivit ANOFM, consultanța, asistența și sprijinirea unei afaceri este o măsură activă de ocupare a forței de muncă destinată șomerilor, în scopul stimulării creării locurilor de muncă.

Subvenția se acordă pentru compensarea cheltuielilor de înregistrare a întreprinderii, precum și pentru procurarea echipamentelor tehnologice, mașinilor, utilajelor și a instalațiilor de lucru, aparatelor și instalațiilor de măsurare, control și reglare, tehnicii de calcul, materiei prime, mobilierului pentru dotarea spațiilor amenajate.

Subvenționarea se realizează prin compensarea de către ANOFM a 80% (dar nu mai mult de 20 de salarii medii pe economie pentru anul precedent) din cheltuielile necesare inițierii unei afaceri și dotării locurilor de muncă nou-create.

În luna iunie a anului curent, a fost sistat temporar procesul de înregistrare a cererilor, din cauza epuizării alocațiilor bugetare aprobate pentru acest an. Odată cu alocarea resurselor financiare suplimentare, începând cu data de 27 octombrie curent, ANOFM reia procesul de înregistrare a cererilor de aplicare pentru acordarea subvenției în vederea inițierii unei afaceri.

Pentru mai multe informații despre inițierea unei afaceri, persoanele pot telefona la Centrul de apel al ANOFM - 0 8000 1000 sau se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău