Anii pierduți de Mary Higgins Clark

  • 26 Mai 2014 15:24
Anii pierduți de Mary Higgins Clark

 Mary Higgins Clark, considerată regina suspansului din America relatează în cel mai recent roman al său “Anii pierduți” dezvăluirea crimei lui Jonathan Lyons, specialist în Biblie, care se presupune că a descopeit cel mai rar pergament din lume – o scrisoare a lui Iisus Hristos.Un pergament furat din Biblioteca Vaticanului prin anii 1500, care, dacă ar fi autentificat,…

 

Mary Higgins Clark, considerată regina suspansului din America relatează în cel mai recent roman al său “Anii pierduți” dezvăluirea crimei lui Jonathan Lyons, specialist în Biblie, care se presupune că a descopeit cel mai rar pergament din lume – o scrisoare a lui Iisus Hristos.

Un pergament furat din Biblioteca Vaticanului prin anii 1500, care, dacă ar fi autentificat, ar putea deveni cel mai venerat document din istorie și, cu siguranță, cel mai râvnit și mai valoros obiect din lume. Sub promisiunea că vor păstra secretul, Jonathan se consultă cu câțiva experți.

După doar câteva zile, Jonathan este găsit mort în propriul birou, iar soția lui, bolnavă de Alzheimer, este descoperită într-un dulap, incoerentă și strângând la piept arma crimei. Și-a ucis oare soțul într-un acces de gelozie, așa cum afirmă poliția? Sau moartea lui trimite la o chestiune mai amplă: cine a intrat în posesia pergamentului neprețuit, acum dispărut?

Răspunsul îl va da fiica lor, în vârstă de douăzeci și opt de ani, hotărâtă să-și dezvinovățească mama și să descifreze adevăratul mister din spatele morții tatălui ei.

Romanul prinde un ritm alert, datorită investigației paralele făcute de detectivii Dimon Benet și Rita Rodrigues de la procuratură, pe de o parte, și fiica victimei, Mariah Lyons și, prietenii de familie, soții Alviriah și Willy Meehan, de cealaltă parte.

Ceea ce fascinează la lectura ecestui roman este răsturnarea frecventă de situații și informația pe care o alege autoarea să o transmită cititorului, așa încât acesta să cunoască ceva în plus față de personaje, dar nu îndeajuns pentru a dezvălui misterul morții profesorului Jonathan Lyons.

Recomandată pentru iubitorii literaturii de suspans și mister.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:2,57 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău