Andrei Năstase, despre demisia lui Eduard Harunjen: A avut loc în urma unui troc criminal și „nu rezolvă foarte mult lucrurile”

  • 11 Iulie 2019 13:29
Andrei Năstase, despre demisia lui Eduard Harunjen: A avut loc în urma unui troc criminal și „nu rezolvă foarte mult lucrurile”

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a comentat decizia de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), precum și decizia lui Eduard Harunjen

„Eduard Harunjen și-a dat demisia însă înainte de aceasta a realizat un „troc criminal” cu indivizi din cadrul Consiliului Superior al Procurorului”, a afirmat ministrul, făcând referire la respingerea sesizării lui privind inițierea urmăririi penale pe numele fostului procuror general.

El a mai menționat că mai drevreme sau mai târziu Eduard Harunjen și anturajul său vor da socoteală pentru interceptări telefonice, furtul miliardului și altele, iar președinta CSP, Angela Mutuzoc, trebuie să fie următoarea care să fie anchetată după anularea ședinței Consiliului. „Această demisie nu rezolvă foarte mult lucrurile pentru că în locul lui va veni un Igor Popa, un Roșioru ori oricare altul care va fi la fel de toxic ca și Harunjen. Această instituție trebuie reformată din temelii, depolitizată, decriminalizată și profesionalizată la maximum, pentru că avem nevoie de instituție a Procuraturii puternică, care să protejeze drepturile omului și să aducă pe banca acuzaților toți criminalii din această țară”, a declarat Andrei Năstase. 

Menționăm că CSP a respins astăzi sesizarea lui Andrei Năstase privind inițierea urmăririi penale pe numele lui Eduard Harunjen pe care-l acuză de implicare în uzurparea puterii de stat. După anunțarea acestei hotărâri, Eduard Harunjen și-a anunțat demisia, iar președintele Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău