Amenințarea rusă va fi o temă majoră la summitul NATO

  • 06 Noiembrie 2019 13:54
Amenințarea rusă va fi o temă majoră la summitul NATO

"Amenințarea rusă va fi un subiect major la summitul NATO", a declarat vicepreședintele Asociației Tratatului Atlanticului și fost ambasador al Bulgariei în SUA, Elena Poptodorova.

Aceasta a subliniat că până în acest moment, provocările cu care se confruntă Alianța au fost prezentate la nivel de lucru, în ședințele anterioare ale NATO.

"Acum, acestea vor adopta o formă generalizată și vor fi discutate și sancționate chiar de șefii de stat sau de guvern. În primul rând, aceasta este desigur amenințarea rusă, securitatea cibernetică, extinderea războiului hibrid", a adăugat ea. Poptodorova a amintit că vara trecută a adus o serie de cazuri de intervenție hibridă din partea rusă în mai multe țări europene.

"Interferența părții ruse a fost semnalată în Germania, Franța, Elveția - în Elveția, chiar s-a impus deplasarea lui Serghei Lavrov pentru a reglementa cazul. Bulgaria a pus în sfârșit subiectul pe masă. Deci, fără îndoială, subiectul despre Rusia va fi permanent", a comentat Poptodorova.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău