Ambasada Marii Britanii va acorda suport pentru CNA pe domeniul luptei cu fraudele transnaționale și spălarea de bani

  • 20 Februarie 2020 14:18
Ambasada Marii Britanii va acorda suport pentru CNA pe domeniul luptei cu fraudele transnaționale și spălarea de bani

Ambasada Marii Britanii este deschisă să acorde suport specializat Centrului Național Anticorupție și să sprijine eforturile instituției de a combate fraudele legate de spălarea banilor, finanțele ilicite și crima organizată. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi oficiale între directorul CNA, Ruslan Flocea și reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

Potrivit lui Rowan Newman, coordonator regional SOCnet în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Unit, specialiștii din cadrul instituțiilor de drept din țara sa sunt dispuși să acorde consultanță și să colaboreze cu angajații CNA pe filiera combaterii corupției. Oficialul și-a exprimat disponibilitatea de a acorda suport consultativ și de a oferi expertiza colegilor săi pe segmentele de competență ale CNA, inclusiv pe domeniul combaterii fluxurilor financiare ilicite. Aflat la prima sa vizită la CNA, Rowan Newman și-a manifestat interesul pentru progresele, dar și deficiențele pe care le întâmpină instituția în domeniile sale de activitate.

Directorul Centrului a făcut o prezentare a Centrului Național Anticorupție, menționând atribuțiile și competențele de bază ale instituției, dar și rolul acesteia în sistemul organelor de ocrotire a normelor de drept și a menționat rolul determinant al voluntarilor anticorupție în transmiterea mesajelor în rândul tinerilor, dar și sprijinul permanent al partenerilor de dezvoltare pentru misiunea de prevenire a CNA.

„Suntem recunoscători că tot mai mulți reprezentanți ai misiunilor internaționale se alătură mesajelor noastre de descurajare a fenomenului corupției, iar prin implicarea și suportul lor devin veritabili ambasadori anticorupție”, a opinat Ruslan Flocea, adăugând că a pe lângă latura de combatere a corupției, una din funcțiile de bază ale CNA este promovarea integrității și educarea societății în spiritul intoleranței față de corupție.

La finele întrevederii, părțile au convenit să continue dialogul și pe alte domenii de activitate și să inițieze acțiuni comune pentru consolidarea capacităților instituționale ale CNA în eradicarea corupției. Ședința se înscrie în seria mai multor întâlniri oficiale ale delegației Ambasadei Marii Britanii la Chișinău cu reprezentanții structurilor de drept din țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău