Alegerile parlamentare - test de rezistență în fața propagandei rusești (Ziarul Național)

  • 26 Noiembrie 2014 10:48
Alegerile parlamentare - test de rezistență în fața propagandei rusești (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 25 NOIEMBRIE 2014

Nicolae Negru constată în Ziarul Național că cetățenii care privesc doar televiziunea rusă adoptă punctul de vedere al Kremlinului asupra evenimentelor nu doar din Ucraina, ci și asupra evenimentelor din... Republica Moldova. Astfel, potrivit autorului, alegerile recente sunt un test de rezistență a moldovenilor în fața propagandei rusești. Publicistul scrie că ”cei care nu sunt dependenți de televiziunile ruse, care simt că mai pot cugeta, că ambele emisfere ale creierului lor funcționează cum se cuvine, trebuie să-și ajute confrații să voteze rațional”.

Jurnal de Chișinău scrie despre partidele care atentează la securitatea R. Moldova. Instituțiile de forță au avertizat cetățenii în legătură cu intensificarea activității unor grupări extremiste din care fac parte susținători ai unor concurenți electorali, ce amenință să destabilizeze situația pe teritoriul R. Moldova după alegeri. Ieri, șeful statului Nicolae Timofti a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate, iar purtătărul de cuvânt al președintelui a declarat că sunt partide și persoane publice care nu acționează în interesele R. Moldova. Jurnal de Chișinău atenționează că are loc mobilizarea forțelor proruse.

Republica Moldova votează cu frică, scrie George Damian de la Adevărul. Evenimentele din ultimul an din Ucraina, anexarea Crimeei și dezlănțuirea ciudatului război din regiunile Luhansk și Donețk apasă cu o forță teribilă asupra politicii de la Chișinău, observă autorul, referindu-se și el la avertismentele și operațiunile recente ale procuraturii și serviciilor de informații, care au dezvăluit existența unor planuri pentru declanșarea unor provocări și tulburări de stradă la Chișinău imediat după alegeri.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău