Alegeri 2016 | Dodon își acuză oponenții că tergiversează intenționat validarea scrutinului

  • 06 Decembrie 2016 12:37
Alegeri 2016 | Dodon își acuză oponenții că tergiversează intenționat validarea scrutinului

Președintele ales, Igor Dodon, afirmă că procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale ar fi tergiversată intenționat, prin intermediului contestațiilor depuse în instanță de oponenții săi politici – Maia Sandu și Andrei Năstase, și cere urgentarea învestirii sale în funcție.

Președintele ales, Igor Dodon, susține că procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale ar fi tergiversată intenționat, prin intermediul contestațiilor depuse în instanță de oponenții săi politici – Maia Sandu și Andrei Năstase, și cere urgentarea învestirii sale în funcție. 

Igor Dodon a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că această tergiversare ar fi convenabilă actualei guvernări, interesată să promoveze câteva proiecte pe care el nu le-ar susține. El s-a referit la proiectul de reformare a sistemului de pensionare, numirea procurorului general și Acordul privind deschiderea unui Birou de legătură NATO la Chișinău.

Igor Dodon a solicitat Curții Constituționale ca după epuizarea contestațiilor în instanțele de judecată să se întrunească în regim de urgență pentru a examina validarea alegerilor prezidențiale.

Maia Sandu nu a fost de găsit pentru a comenta acuzațiile lui Igor Dodon, iar Andrei Năstase a scris pe o rețea de socializare că sunt declarații politice și ”inepții”.

Amintim că Guvernul a aprobat recent  reforma sistemului de pensionare și Acordul privind deschiderea unui Birou de legătură NATO la Chișinău. Și Parlamentul a aprobat și o modificare a Constituției, care îi oferă președintelui prerogativa de a numi procurorul general, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, care deja a inițiat procedura de selectare a candidatului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău