ALEGERI 2016: Cum votează studenții și elevii

  • 21 Septembrie 2016 23:37
ALEGERI 2016: Cum votează studenții și elevii

Comisia Electorală Centrală anunță modalitatea de participare a studenților și elevilor cu drept de vot la scrutinul prezidențial.

La alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, studenții și elevii cu drept de vot înmatriculați la instituții de învățământ într-o localitate în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reședință, pot vota în felul următor:

 - prezentându-se, în ziua votării, la secția de votare unde domiciliază sau își au reședința valabilă conform actului de identitate. În cazul în care studenții și elevii cu drept de vot au și domiciliu și reședință valabilă, aceștia vor vota la secția de votare în a cărei rază teritorială își au reședința.

 - să-și declare locul nou de ședere, cel târziu până la 29 septembrie inclusiv, la primăria/pretura de sector (în cazul municipiului Chișinău), pentru a putea fi înscriși în lista electorală de la secția de votare corespunzător locului șederii. Declarația se depune personal de către solicitant la prezentarea buletinului de identitate cu fișa de însoțire în original și în copie. După depunerea declarației, persoanele vor fi înscrise în lista electorală de bază a secției de votare în care urmează să voteze.

 - În cazul în care nu reușesc să-și declare locul nou de ședere, alegătorii pot să se adreseze la biroul electoral al secției de votare în raza domiciliului sau reședinței valabile și să-și ia un certificat pentru drept de vot, care le permite să voteze în oricare altă secție de votare. Această procedură va fi valabilă în perioada 10-29 octombrie curent. În baza certificatului pentru drept de vot, în ziua alegerilor, cetățenii se înscriu în lista suplimentară, iar certificatul rămâne la biroul secției de votare și se anexează la lista suplimentară.

Sursa: cec.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău