Premierul Pavel Filip promite UE că autoritățile moldovene vor asigura corectitudinea alegerilor din acest an

  • 05 Mai 2018 09:50
Premierul Pavel Filip promite UE că autoritățile moldovene vor asigura corectitudinea alegerilor din acest an

Autoritățile vor asigura corectitudinea scrutinului parlamentar din toamnă, astfel ca alegerile să decurgă conform standardelor democratice, să fie libere și corecte. Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în marja reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, la Bruxelles, transmite IPN.

În contextul alegerilor, Pavel Filip a spus că vor fi depuse eforturi pentru a asigura întrunirea standardelor OSCE și ale Consiliului Europei. Premierul s-a referit și la alegerile municipale din Chișinău și Bălți din 20 mai, spunând că sunt un exercițiu important.

Șeful executivului a reconfirmat și importanța dialogului cu UE, menționând că rezultatele reformelor din ultimii doi ani sunt încurajatoare pentru drumul european al Republicii Moldova.

„Autoritățile sunt determinate să depună toate eforturile pentru a demonstra cetățenilor beneficiile Acordului de Asociere dintre Republica Moldova-UE și a face drumul european ireversibil”, a spus Pavel Filip.

Premierul a reiterat importanța consolidării în continuare a cooperării în cadrul Parteneriatului Estic, deoarece premisele unei cooperări concrete sunt foarte bune, iar proiectele regionale vor avea efect direct în viața cetățenilor.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a încurajat autoritățile din Republica Moldova să continue agenda de reforme pentru consolidarea profilului european al țării. De asemenea, a salutat progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în reglementarea problemei transnistrene și a reconfirmat susținerea pentru soluționarea pe cale politică a acesteia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău