ADMITERE 1015. Peste 15 mii de dosare depuse

  • 28 Iulie 2015 13:54
ADMITERE 1015. Peste 15 mii de dosare depuse

După prima săptămână de admitere în universități au fost depuse peste 15 mii de dosare, transmite IPN.

Ministerul Educației informează că în instituțiile de învățământ superior de stat cele mai multe cereri au fost depuse la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și Academia de poliție „Ștefan cel Mare”.

În instituțiile de învățământ superior private cele mai multe cereri au fost depuse la Universitatea de Studii Europene, Universitatea Cooperatist Comercială din Moldova și Universitatea de Studii Politice și Economice Europene.

Cele mai solicitate specialități sunt: finanțe și bănci, contabilitate, medicină generală, stomatologie, farmacie; drept, limbi moderne, tehnologii informaționale și arhitectură.

Admiterea în învățământul superior a început la 20 iulie. Candidații au dreptul să se înscrie concomitent la mai multe specialități, la una sau mai multe instituții de învățământ superior.

Planul de înmatriculare în universități prevede un număr total de aproape 18 mii de locuri, dintre care peste 6 mii fără taxă. Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor la universități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:7,2 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău