Academia Europeană de Științe și Arte de la Salzburg i-a numit pe încă trei moldoveni printre membrii săi

  • 09 Martie 2019 15:15
Academia Europeană de Științe și Arte de la Salzburg i-a numit pe încă trei moldoveni printre membrii săi

Directorul Centrului Național de Științe Tehnologice, Ion Bostan, scriitorul Nicolae Dabija și directorul Muzeului de Arte din Republica Moldova, Tudor Zbârnea, au fost aleși membri ai Academiei Europene de Științe și Arte cu sediul în Salzburg (Austria).

Potrivit unui comunicat al Academiei de Științe a Moldovei, diplomele de înaltă apreciere au fost înmânate noilor membri de către președintele Academiei Europene de Științe și Arte, Felix Unger.

Academia Europeană pentru Științe și Arte este cel mai înalt for științific european, fondată la Salzburg, Austria, în 1990 și reprezintă expresia unității spirituale a Europei, precum și a științei interdisciplinare și artei la nivel european.

Forul academic numără 1500 de personalități, în cadrul a șapte secții: științe umaniste; medicină; artă; științe naturale; științe sociale, economice și juridice; științe tehnice și ale dezvoltării și religiile lumii. Academia Europeană de Științe și Arte are 12 protectori, 50 de senatori, iar din corpul academic fac parte 29 de laureați ai Premiului Nobel.

Anterior membri de onoare ai Academiei Europene de Științe și Arte au devenit personalități notorii din Republica Moldova precum Ion Bostan, Mihai Cimpoi, Eugen Doga, Teodor Furdui, Valeriu Rudic, Aurelian Dănilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău